Македонија експрес

Курирски услуги во Македонија

Основната дејност на Брза Пратка е достава на секаков вид на пратки. Ние сме една од трите најголеми фирми во Македонија за ваков тип на услуги и поради својот обем можеме да пласираме понуда по конкуретна цена. Доставата се врши во рок од еден работен ден од превземањето на пратката. Цената за достава започнува од 70 ден. За подетални информации проверете го нашиот ценовник.

Зошто Брза Пратка?

 Брза и квалитетна услуга
 Почитувани рокови на испорака
 Конкурентни цени
 Брзо враќање на откуп

  Зона 1 Зона 2
база база база врата врата  врата база  врата врата врата
KG Цена за пратка со вклучен ДДВ
дo 0.5 до 0.02 70.00 100.00 130.00 190.00 220.00
0.5 – 1 до 0.04 80.00 110.00 140.00 200.00 230.00
1 – 5 до 0.07 100.00 150.00 200.00 240.00 280.00
5 – 10 до 0.10 140.00 200.00 250.00 300.00 350.00
10 – 20 до 0.15 180.00 230.00 260.00 350.00 400.00
20 – 30 До 0.20 220.00 260.00 300.00 390.00 440.00
за секој нареден кг   7.00 7.00 7.00 7.00 7.00
  ЗА СЕКОЈ НАРЕДЕН КУБИК 1000 1000 1000 1000 1000

—————————————————————————————

* Рокови на испорака.
Рокот на испорака зависи од зоната во која се наоѓа населеното место на примачот. Имено, во Брза Пратка сите населени места во Македонија се поделени на 4 зони и тоа:
• 1-ва Зона (овде спаѓаат сите градови во Македонија во кои Брза Пратка има бази, каде што се врши достава на дневно ниво. Така пратки испратени со Македонија Експрес се испорачуваат наредниот работен ден. Со 1-ва Зона се опфатени 70% од населението во Македонија).
2-ра Зона (овде спаѓаат сите поголеми села кои се близу до градовите и кои се добро развиени. Времето за достава можете да го видите во графикот прикачен на сајтот, но за поголем дел од селата времето на достава е на дневно ниво. За да бидат нашите клиенти задоволни Брза Пратка се погрижи цените за 2-ра Зона да бидат слични како и цените за 1-ва Зона. Со 2-ра Зона се опфатени 25% од населенито во Македонија.)
• 3-та Зона (ги опфаќа подалечните села, кои се неразвиени и во кои живеат само 4% од населението во Македонија. Цените и времето на достава можете да го погледнете во графикот на нашата страна, а доколку клиентот инсистира на достава од денес за утре кога тоа не е предвидено во графикот, се доплаќа дополнителна сума од 300 ден.)
• 4-та Зона (овде спаѓаат селата во кои Брза Пратка не опслужува, како што се планинските села кои се слабо населени и во кои живеат помалку од 1% од населението во Македонија. Во случај да на нашите клиенти им е потребна достава на пратка во овие области тогаш цената се пресметува така што како сонова се зема цената за транспорт за 3-та зона, на која се додаваат дополнитени 300 ден.)

** Клиенти кои живеат во следниве населени места имаат можност за барање на услугата достава со фиксен час на испорака после 10:00 часот: Скопје, Куманово, Свети Николе, Штип, Кочани, Велес, Виница, Струмица, Радовиш, Валандово, Гевгелија, Неготино, Кавадарци, Битола, Охрид, Струга, Кичево, Тетово, Гостивар, Прилеп, Богданци.

За редовните клиенти, Брза Пратка ДООЕЛ ја нуди услугата СУПЕР Експрес за пратки од Скопје до секоја точка на територијата на Република Македонија, со гарантирана испорака до 6 часа од моментот на превземање на пратката, по цена од 30 денари на километар, со вклучен ДДВ.