Брза Пратка вработува

Поради зголемување на обемот на работа Брза Пратка има потреба од вработување на магационер. Ако сакате да бидете дел од нашиот успешен тим и сметате дека сте квалификувани, испратете биографија со слика на prijavi@brzapratka.com

 

Брза Пратка воведува промени во однос на тарифирање по зони

Брза Пратка секогаш се стреми да биде чекор пред конкуренцијата, па така менаџерскиот тим на Брза Пратка донесе одлука за воведување на уште две дополнителни зони со цел да се опфати што е можно поголем регион за доставување. Новата поделба по зони погледнете ја подолу:

 • 1-ва А зона (овде спаѓаат скоро сите градови во Македонија и некои села во непосредна близина на самите градови, во кои се врши достава на дневно ново. Така пратки испратени со Македонија Експрес се испорачуваат наредниот работен ден.)
 • 1-ва Б зона (овде спаѓаат неколкуте града и села во кои се врши достава два-три пати во неделата, но цената за услугата е иста како и за 1-ва А зона. Овде постои можност со зголемување на обемот на пратки да се намали рокот за достава.)
 • 2-ра зона (опфаќа селата кои се на неповеќе од 10км од главниот пат, но се големи, развиени и лесно достапни села и се дел од општини што функционираат. Доставата во овие населни места се врши на три-четири дена или еднаш неделно.)
 • 3-ра зона (опфаќа села кои се над 20км од главен пат, кои не се во близина на град или други поголеми села, кои се тешко достапни и села во планини. Рокот на достава е подолг, а цената се пресметува така што на основната цена за транспорт се додава уште по 30 денари за секој поминат километар плус ДДВ.)

 

 

Брза Пратка отвора нови бази

Поради успешноста на компанијата во изминатиов период и зголемиот број на клиенти, управителот на Брза Пратка се одлучи на проширување со тоа што ќе отвори нови бази во градовите во кои досега немавме канцеларии.

4 Comments

 • Goran
  19 November 2016 12:25 AM

  zdr procitav deka sakate da otvorate novi bazi vo mesta kade do sega ste nemale,pa me interesira dali planirate da otvorite baza i vo Demir Hisar?pozz

  • admin
   28 November 2016 11:59 AM

   Во моментов, односно наскоро немаме во план да отвараме база во Демир Хисар, но Брза Пратка ДООЕЛ нуди можности, како на пример да станете наш преставник за тој реон. За повеќе информации, или доколку сакате да доставите понуда јавете се на бесплатниот број 0800 222 00 или пратете е-пошта на следната адреса: sales@brzapratka.com.

 • Сузана
  24 November 2016 10:40 PM

  Дали планирате да отворите база во Радовиш? Поздрав

  • admin
   28 November 2016 12:04 PM

   Во моментов во Радовиш има база, Аполон Такси компанија, за повеќе информации посетете ја страната Бази.
   База Радовиш: адреса: Плоштад Слобода | +389 75 437 527 | работно време: пон-пет: 09:00-17:00 и саб: 10-13:00

Leave a comment